fbpx

Waarom een webshop bouwen wel een goed idee is.

Het gevreesde moment: er is een tweede covid-19 golf en een tweede lockdown. Hierdoor moeten veel winkels sluiten. Dit is hét moment om jouw webshop te bouwen! Nog niet overtuigd? Lees hier waarom:

 

Altijd en overal beschikbaar

Je website is overal en altijd beschikbaar. Dit betekent dat je klanten op elk moment en van waar dan ook jouw producten kunnen kopen. Een webshop zorgt voor nog meer verkopen. Komen mensen dan na de lockdown nog wel naar mijn fysieke winkel? Ja dat doen ze zeker, mensen hechten nog steeds veel waarde aan een winkelbezoek. Denk maar aan alle funshoppers, mensen die een uitstap maken van winkelen.

Centrale plaats voor informatie

Je kunt je afvragen of aanwezig zijn op sociale media niet al genoeg is als retailer. Nee, dat is het niet! Je website is de centrale plaats voor al jouw informatie. Van producten tot de vaak gestelde vragen, op een website staat alles mooi en duidelijk geordend. Ook kun je getuigenissen en beoordelingen van je klanten duidelijk weergeven. In tegenstelling tot sociale media blijft alle informatie op jouw website permanent staan. Er gaat niks verloren, een post op sociale media is na een uur al verdwenen in de feed van je klant. Sociale media gebruik je om rechtstreeks in contact te komen met je klanten. Een website gebruik je om hen een duidelijk overzicht te geven van alles wat je aanbiedt. Ook is een bestelling in je webshop dan maar één klik verwijderd.

 

Je hebt zelf 100 % controle

Jouw website maakt deel uit van je eigen media. Likes en volgers op sociale media moet je verdienen. Jij kan 100% zelf kiezen hoe jouw klant jouw website ziet. Voor je eigen imago ben je op sociale media beperkt. Sociale media pagina’s leen je. Als Facebook of Instagram beslissen dat jij hun regels niet volgt, wordt jouw pagina verwijderd. Er is ook geen zekerheid over de levensduur van sociale media. Vroeger zat iedereen op MySpace en Netlog. Die netwerken zijn ondertussen verdwenen.
Over jouw webshop beslis je zelf of je die verwijdert of niet. Leg niet al je eieren in één maandje en vul je marketingstrategie aan met een website en webshop. Gebruik sociale media om jouw webshop te ondersteunen.

Je bent beter vindbaar op het internet

Webpagina’s zijn beter vindbaar in Google dan sociale media pagina’s. Als jouw doelgroep op zoek gaat naar een product uit jouw productcategorie, vinden ze jou veel rapper als je een webwinkel hebt. Hoe sneller ze je vinden, hoe meer kans dat ze bij jou iets kopen. Je eigen webshop geeft je ook de kans om je eigen klantenbestand op te starten. Zo kun je je doelgroep nog beter bereiken.

Ben je overtuigd? Start nu je webshop en krijg hem twee weken gratis. Wij maken je webshop klaar in drie dagen voor €495. Daarna gebruik je hem verder vanaf €49 per maand. Maak je afspraak nu.