fbpx

Hoe voorkom je retours op je webshop?

Niemand vindt ze leuk: retours. Het is extra werk voor jou én je klanten. Een lose-lose situatie dus. Onderstaande tips vertellen jou hoe je retours op jouw webshop kunt voorkomen en verminderen:

Goeie productfoto's

Heel belangrijk: zorg voor mooie en goeie foto’s. Zorg dat je klant het product vanuit alle hoeken kan bekijken. Zo kan hij het best een totaalbeeld vormen. Zoom in op details. De klant wil weten wat hij koopt. Online een product bekijken is een stuk lastiger dan wanneer je dat product in het echt kunt zien. Daarom is het zo belangrijk om goeie foto’s op je website te hebben. Laat je klant verlangen naar het product.

 

Goeie productbeschrijvingen

Al even belangrijk als goeie foto’s zijn goeie productbeschrijvingen. Door foto’s kan de klant zelf een idee vormen over het product. Door een productbeschrijving kan hij dat idee nog concreter voorstellen. Goeie foto’s en beschrijvingen ondersteunen elkaar. Geef de klant voldoende informatie over het product. Denk bijvoorbeeld aan productkenmerken als: kleur, materiaal, grootte/lengte, breedte, hoeveelheid,… Maar vergeet ook geen andere kenmerken zoals garantie, levertermijn,… Zorg ervoor dat de klant exact weet wat hij koopt op jouw webshop.

Betrouwbare verzending

Een product dat met schade bij de klant aankomt? Iedere retailers ergste nachtmerrie. De klant is ontevreden en het is een hoop meer werk voor jou. Zorg daarom voor een uitstekende verpakking, zeker bij breekbare producten.

Vermijd ook absoluut dat jouw zending veel later bij de klant toekomt dan je op jouw website belooft. Dit schendt jouw betrouwbaarheid enorm. Ga uit van het principe: “underpromise and overdeliver”. Het is beter om te zeggen op jouw webshop dat een levering 2-3 weken duurt, en dit in werkelijkheid maar 1 week duurt dan omgekeerd. Je klant is al voorbereid op een latere levertijd en zal aangenaam verrast zijn als zijn pakketje toch eerder toekomt. Stel dat de levering toch langer duurt dan verwacht, is er geen probleem.

Heb jij nog geen webshop? Of wil je liever nog wat meer informatie? Maak vrijblijvend een afspraak bij Juka.be. Wij helpen je met plezier.