fbpx

Waarom persoonlijke verkoop belangrijk is

Persoonlijke verkoop is wanneer je rechtstreeks sociaal contact hebt met je klant in je winkel. Het blijft de meest effectieve vorm van marketing.

Je leert je klant echt kennen.

Wanneer je rechtstreeks in contact komt met je klanten is het makkelijk om hen te leren kennen. Luister actief naar wat je klanten te vertellen hebben. Praat met je klant en stel ze vragen. Vraag bijvoorbeeld wat ze van de nieuwe collectie vinden. Ga in dialoog met je klant. Geef je klant het sociaal contact dat ze online missen.

Prikkel al de zintuigen van je klant

Fysieke winkels blinken uit in het prikkelen van alle zintuigen van de klant. Mensen willen dingen zien, nieuwe ervaringen opdoen, geïnspireerd worden… dit lukt veel makkelijker bij het bezoeken van een winkel dan bij online aankopen doen. Mensen willen contact, ze willen aangesproken en geholpen worden. Als jij erin slaagt om in je winkel een leuke belevenis te creëren en je klant goed te ontvangen, dan verover je de harten van je klant. Door je klant een goeie winkelervaring te geven stijgt de klantentrouw.

Persoonlijk contact

Sinds Covid-19 hebben we meer dan ooit ontdekt dan online verkoop een must is. Toch mag je de kracht van persoonlijk contact niet onderschatten. Ga voor een omnichannel strategie en laat je webshop en fysieke winkel in harmonie samenwerken. Elkaar ondersteunen. Er is een belangrijk verschil tussen een online contact met je klant en een authentiek contact in de echte wereld. Sociale invloed is een grote factor voor je klant om een beslissing te nemen. Die invloed is het sterkste bij een face to face contact. Non-verbale communicatie en emotie overbrengen blijven sterker dan enkel woorden lezen op een scherm.

We helpen je graag

 Klaar om een omnichannel strategie te beginnen? Of wil je liever nog wat meer informatie? Maak vrijblijvend een afspraak bij Juka.be. Wij helpen je met plezier.