fbpx

Tips om jouw voorraadbeheer vlot te laten verlopen

Houd je voorraad regelmatig bij

Houd je voorraad op regelmatige tijdstippen bij. Dit geeft je een goed zicht over wat je hebt en wat je eventueel moet bijbestellen. Op regelmatige basis alles bijhouden bespaart je een hoop werk en verloren tijd. Zorg ervoor dat je de juiste informatie bijhoudt. Belangrijke informatie is onder andere: voorraadkosten, categorie van het product, locatie van het product, unieke codes per product (om het product te herkennen), informatie over de leverancier, merknaam, kleur, periode waarin je het product verkoopt, voorkeur van de klant,…

Denk aan opbrengsten en uitgaven

Een voorraad houden kost geld. De gewenste artikelen niet in stock hebben, kan je verkopen doen missen. Dat kost je ook geld. Het is belangrijk om te weten wat de omloopsnelheid is van je producten. Wat zijn je bestsellers? Want wat je niet hebt kun je ook niet verkopen. Niet enkel zorgt dit voor een gemiste verkoopkans, maar je kunt er ook klanten mee verliezen. Houd rekening met hoe snel bepaalde producten verkopen, hoe lang het duurt tot nieuwe bestelde producten geleverd worden en hoelang het duurt om die producten te verwerken in je winkel.

Ga voor een geïntegreerd kassasysteem

Een geïntegreerd kassasysteem houdt jouw voorraad automatisch bij. Geen gesukkel meer met tellingen. Met een omnichannel systeem worden jouw verkopen via webshop en verkopen in de winkel gekoppeld zodat er geen misverstanden zijn bij het voorraadbeheer.

Een omnichannel kassasysteem houdt automatisch de levenscyclus van elk artikel bij. Zo krijg je inzicht in de flow van je voorraad en weet je wanneer je opnieuw artikelen moet bestellen. Het maakt het ook makkelijk om uit te breiden naar nieuwe locaties.

Alle voorraad data komen uit 1 bron. Je verliest geen tijd door het zoeken tussen verschillende bronnen. Zo maak je geen fouten.

We helpen je graag

Ben je overtuigd? Of heb je nog meer informatie nodig? Maak vrijblijvend een afspraak. Wij helpen je graag.