fbpx

Tijdsbeheer voor handelaars: 5 tips

Tijdsbeheer voor handelaars: 5 tips

Tijdsbeheer voor handelaars: 5 tips

Tijdsbeheer is cruciaal, want als handelaar heb je het vast al gehoord: Time is money. Succes komt namelijk niet enkel van hoeveel je verkoopt, maar ook van hoe je jouw tijd indeelt. Maar hoe doe je dat precies? Lees hier ons artikel Tijdsbeheer voor handelaars: 5 tips

1. Vermijd multitasking

We leven in een maatschappij waar we op ieder moment bereikbaar willen en moeten zijn. De talloze e-mails, telefoontjes en vragen van werknemers kunnen overweldigend zijn. Maar als je ze allemaal door elkaar behandelt, geraak je geen stap verder. Plan daarom specifieke momenten in voor die zaken. Zo houd je je focus voor de volle 100% op je andere taken tijdens je werkmomenten en blijf je productiever.

2. Maak een schema met dagelijkse to-do’s

Simpel maar effectief. Door je taken op te schrijven zweven ze niet meer chaotisch rond in je hoofd. Zo krijg je een beter zicht op de tijd die je hebt en zal je minder snel iets vergeten. Daarbij zal je ook gerichter werken aan specifieke taken, aangezien je weet dat je later tijd hebt voor de rest.

3. Plan de belangrijkste taken ’s ochtends in

Volgens een studie hebben we ’s ochtends meer wilskracht, waardoor we productiever zijn. Plan daarom je belangrijkste taken ’s ochtends in, zodat die zeker klaar geraken. Ook raden we je aan om vroeg op te staan. Je krijgt niet enkel meer energie maar maakt zo ook je dag langer.

4. Richt jouw winkel strategisch in

In deze blog vertelden we al iets meer over hoe je strategisch je winkel indeelt. Niet enkel stimuleer je zo verkopen, maar je creëert ook efficiëntie en tijdwinst. Een strategische inrichting voorkomt namelijk dat klanten herhaaldelijk vragen waar producten zich bevinden of dat jij zelf te lang moet zoeken vooraleer je iets vindt. Meer tijd en ruimte voor andere taken dus.

5. Automatiseer 

Niets is tijdrovender dan handmatig je administratie en verkoopcijfers beheren. Bespaar die kostelijke uren door zo veel mogelijk te automatiseren. Een virtuele assistent en een digitaal kassasysteem zijn mogelijkheden om je tijdsbeheer op punt te krijgen, zodat jij weer ademruimte krijgt.

Meer weten over digitale kassasystemen?