fbpx

Instagram optimaal inzetten

Instagram: dé perfecte tool om jouw doelgroep te bereiken en een gemeenschap te bouwen rond jouw merk. Met deze tips leer je om het meeste uit Instagram te halen.

Bouw een gemeenschap

Op Instagram is het heel makkelijk om een gemeenschap te bouwen met jouw klanten en andere retailers. Ga mensen volgen die geïnteresseerd zijn in jouw producten. Volg andere retailers, al dan niet in jouw branche. Instagram vindt het leuk als jouw account actief is. Bekijk daarom actief andere posts, like ze en reageer erop. Ook stories bekijken en daarop reageren is belangrijk. Als Instagram merkt dat jij actief bent in jouw gemeenschap, zullen ze jouw account en jouw posts aan meer mensen tonen.

Gebruik Instagram verhalen

Instagram verhalen zijn korte verslagjes die een dag lang beschikbaar zijn. Je kunt er ook voor kiezen om ze op jouw account uit te lichten. Dan staan ze er zo lang jij wilt. Instagram verhalen zijn perfect om korte stukjes van jouw dag te laten zien. Toon je klanten waar je mee bezig bent. Toon je nieuwe producten. Toon jezelf.

Laat jezelf zien

Wat heel belangrijk is voor het imago van jouw winkel is dat je jezelf toont. Toon dat er een persoon schuilt achter je producten. Mensen zijn veel rapper geneigd om te kopen van een merk met persoonlijkheid. Jezelf laten zien op Instagram kan op verschillende manieren. Je kunt een selfie posten op je feed of op je verhaal. Je kunt poseren met je producten. Je kunt zelfs kleine vlogjes maken en posten op je verhaal. Het maakt niet uit hoe, als je jezelf af en toe maar laat zien aan je klanten.

Ga in dialoog met je klanten

Sinds de komst van sociale media is het nog nooit zo makkelijk geweest om je klanten direct te bereiken. Maak hier gebruik van. Stel je klanten vragen, laat ze meebeslissen (of geef hen het gevoel dat ze dat kunnen). Zo kun je vragen of je klant een product leuker vindt in het blauw of in het groen. Of vraag hen wat hun favoriete item is uit je nieuwe collectie. Vraag je klanten welke producten ze nog missen in je gamma.

Het hoeft zeker niet altijd te gaan over je producten. Op Instagram verhaal heb je een tool om een kleine quiz te maken bijvoorbeeld. Vraag je klanten hoe hun weekend was,... . De lijst gaat verder. Instagram heeft heel veel mogelijkheden, maak er gebruik van!

Instagram winkel

Je kunt je producten verkopen via Instagram. Dat doe je via Instagram winkel. Jouw producten in Instagram winkel zijn gekoppeld aan je webshop. Je kunt ze dan direct taggen in je foto’s. Zo zien je klanten heel makkelijk welke producten je beschikbaar hebt.

We helpen je graag

Wist je dat je met een Lightspeed webshop je producten automatisch kunt integreren naar Facebook en Instagram? Laat je hierbij ondersteunen door Juka.be. Maak hier vrijblijvend een afspraak.