fbpx

3 redenen om je etalage te decoreren voor de feestdagen

Of het nu voor de wisselingen van seizoenen, Halloween of Kerst,… is. Je etalage decoreren is belangrijk. Deze redenen vertellen je waarom.

Trek de aandacht van je klant

Je etalage is een belangrijk onderdeel van marketing in je winkel. Het is het eerste wat klanten zien als ze je winkel passeren. Als je je etalage inzet als marketinginstrument kan het zorgen voor 20% van je omzet. Wisselende decoratie trekt steeds opnieuw de aandacht van je klanten. Het geeft ze iets nieuws om naar te kijken. Tegelijkertijd geven ze ook weer aandacht aan jouw producten. De decoratie zorgt voor nieuw entertainment voor je klanten en maakt zo indruk op hen.

Versterk je winkelimago

Decoratie toevoegen aan je etalage is een manier om je winkelimago te bevestigen of zelfs een boost te geven. Zorg ervoor dat je decoratie past bij de huisstijl van je winkel. Is je huisstijl speels, dan kan je decoratie dat ook zijn. Is je huisstijl eerder klassiek? Kies dan voor een klassieke look. Laat je winkel leven door feest- of seizoenselementen toe te voegen aan je decoratie.

Maak van je shopper een stopper

Omdat iedere dag duizenden prikkels ons omringen, hebben we hier een automatische filter voor. Sommige mensen filteren daardoor jouw winkel weg uit hun waarneming. Decoratie kan je helpen die filter te doorbreken. Zo trek je de aandacht van nieuwe shoppers. Je verleidt kopers die je winkel voorbijlopen om even halt te houden en een kijkje te nemen in je etalage. Dit is een belangrijk eerste contact. De nieuwe shoppers kopen misschien niet direct, maar jouw winkel is nu wel aanwezig in hun hoofd.

Geen tijd om je etalage te decoreren? Houdt administratie je te veel bezig? Laat je in deze hectische tijden van verandering ondersteunen door experts. Contacteer Juka.be voor alle hulp bij het opzetten van je geïntegreerd kassasysteem met webwinkel.